Translate

måndag 21 september 2015

ORKA PLUGGA DEL 1


Jag såg på filmen "Ta hjälp av varandra" under "Kickstarta terminen". Den handlade om att det var bra att plugga med kompisar och jämnåriga. Den sa att det är lättare att plugga med någon annan och enklare att ställa frågor. En bra metod är att man turas om med att förklara och det funkar för alla ämnen. De tycker att man kan ta pauser där man pratar och kanske äter någonting.


http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/05/ta-hjalp-av-varandra/ 



Jag tittade på "Plugga i kortare pass" under "Håll ditt fokus". Det var ett pluggtips som Hanna kommit med. Den handlade om att man inte skulle plugga timmar i sträck, utan kortare perioder på ungefär 30 minuter och ta pauser i cirka 10 minuter mellan. Det är lättare att behålla fokuset då och det är viktigt att inte ha för långa pauser. Hon försöker säga att det är bättre med korta intensiva pass än långa där man är uttråkad och trött och inte lär sig särskilt bra.



http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/01/29/hannas-pluggtips-plugga-kortare-pass/


Jag såg "Träna på att hålla fokus" under fliken "Håll ditt fokus". Filmen handlade om att fokusera och störningsmoment. Personen visade hur man förlorade fokus och att man var tvungen att hitta tillbaka till pluggandet. Han sa att man skulle ta bort alla störningar man kunde och t ex stänga av mobilen. Filmen sa också att det var svårare att plugga när man är stressad, men kommer ingenstans om man blir distraherad. De vill förmedla att man måste fokusera på det man håller på med och inte bli distraherad.

http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/05/trana-pa-att-halla-fokus/


Jag såg "Utnyttja lektionstid på bästa sätt" från "Kickstarta terminen". Den handlar om att vara aktiv på lektionstiden och bland annat anteckna och ställa frågor. Det är Denzels pluggtips och han säger band annat att man ska utnyttja läraren som är där för att hjälpa och att om man har en fråga har minst en annan person den frågan, så man hjälper flera personer med den frågan och man ska inte vara rädd för att andra tycker att man är osmart. Man ska också jobba effektivt på lektionen.



http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/27/utnyttja-lektionstiden-pa-basta-satt/




Ett annat av Denzels pluggtips är att utnyttja restiden till skolan från "Kickstarta terminen". Denzel tycker att de som har en liten väg till skolan ska gå över glosor eller ta en titt på läxan. Man kan också kolla vad man ska gå över på lektionen eller bläddra genom ett kapitel för att se vad det handlar om. Det är ett väldigt effektivt sätt att veta ungefär vad som kommer hända i skolan eller vad läxan handlar om.

http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/27/plugga-pa-vagen-till-skolan/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar