Translate

fredag 18 september 2015

Nyhetsartikel

ENSAMSTÅENDE UTBRÄND MAMMA HITTAS DÖD

CENTRALA STOCKHOLM. Ensamstående mamma i Stockholm var under senaste tiden utbränd och begick självmord natten till torsdag, hon hade också blivit lämnad av barnets pappa. Depressionen verkar ha försiggått under en längre period.
Kvinnan, som kallades Marie, hade varit utbränd och deprimerad och kunde därför inte ta hand om sin dotter ensam. Hon var fullständigt oåtkomlig för omgivningen innan hon dog och hennes ensamma dotter var ofta osäker på om mamman levde eller inte. Hon hjälpte inte till med att laga mat, diska eller gå och handla.
En anledning var att dotterns pappa åkte till USA och hittade annan kärlek där, pappan verkar inte heller särskilt engagerad i att ta hand och vara där för dottern. Mamman fick dessutom skuldkänslor eftersom att hon inte klarade av att ta hand om dottern och dottern påminde för mycket om mamman.
Maries uppväxt har också likheter med dotterns och hon har förmodligen druckit bort sorgen tills det gick överbords och hon blev deprimerad. Hennes föräldrar var alkoholister under kvinnans uppväxt och hon var oroad över att hennes dotter skulle bli som hon själv. Dotterns situation är inte heller särskilt lovande, och risken är stor att hon blir likadan. Dottern dricker också bort sina problem och mår inte psykiskt bra, anger källan.
Socialtjänsten vet inte vad som kommer hända med henne men ett alternativ är fosterhem. Just nu befinner sig dottern hos sin pappa i USA. Pappan skickade pengar som de försörjde sig på utan att Marie visste någonting om det. Hon var uppenbarligen arbetslös och satt hela dagarna och tittade på teveserier, ibland utan att äta, vilket bara försämrade hennes depression, och till slut tog hon beslutet att begå självmord. Kvinnan hade tidigare jobbat som modell, vilket är ett väldigt krävande yrkesval. Kvinnan hette egentligen något annat.

Av Kajsa Hansson-Willis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar