Translate

fredag 2 september 2016

Svenskaläxa v.36


Jag håller till viss del med författaren av denna artikel. Hon har en poäng med att svenska elever har en dålig inställning och attityd till skolan, men finns fler underliggande orsaker till att resultaten sjunker.

 Lärarna är inte lika bra och det anses inte som ett bra yrke längre. Förr var det så att kvinnor som strävade efter arbetade bara kunde bli lärare och sjuksköterskor, så de allra bästa kom till skolan, men de har blivit utbytta av folk som fått så pass dåliga betyg att de inte haft något annat val än att bli lärare. Det finns också alltför lite pengar som satsas på skolan och det finns alldeles för lite resurser, t ex saknar många elever extrahjälp bara på denna skola. Skulle alla fått den hjälp de behövde hade kanske studiemotivation ökat då de inte känt sig alldeles för dåliga för skolan. Därför kan man inte skylla allting på att eleverna inte prioriterar skolan tillräckligt högt.

1 kommentar:

  1. Har läst dina kommentarer. Menar du att med mer pengar och resurser så skulle eleverna klara sig bättre? Är inte motivation A och O i allt man företar sig?

    SvaraRadera