Translate

tisdag 20 september 2016

10 tankar om allt för min syster

1. Den första tanken jag fick var att mamman kämpade lite förgäves och att hon borde förstått att hon inte kan hålla någon i livet hur länge som helst på bekostnad av någon annan.
2. Mamman verkade inte älska sina barn lika mycket, vilket jag tycker är fel. T ex frågade hon inte ens om tillåtelse hos Anna innan hon gick igenom med ett rätt brutalt ingrepp. När mamman i början ville ha ett till barn för att rädda Kate förstod hon förmodligen inte riktigt vad det innebar, utan såg Anna mest som ett redskap till att göra Kate frisk, istället för en annan person. T ex säger Anna att hon aldrig fått den kärlek och det omhändertagande barn borde få.
3. Lite som på punkten ovan ägnade familjen all sin energi på Kate, vilket Kate märkte av och blev förfärad av, men de lyssnade inte heller på henne(framförallt mamman). Jessies dyslexi, som familjen hade uppmärksammat och ville göra något åt, försvann helt och blev ignorerad när Kate kom med sitt större problem. Även om de ville spendera tid med henne och hjälpa till, så är det inte riktigt en ursäkt till att totalt ignorera sina andra barn.
4. Det var bra att Kate kunde få träffa Taylor, som en distraktion från cancern. Eftersom att han befann sig i samma sits, så känner hon sig inte lika ensam och utanför med cancern. Hon hade inte särskilt många vänner att umgås med, så att hon hade någon är verkligen bra.
5. Taylors död var sista droppen för Kate, han hade gett henne livsglädje och utan honom kändes det inte lönt att leva. Som man kan se i filmen blir hon förstörd och försöker dricka sig till döds.
6.
7.
8.
9.
10.

OBS OKLART ARBETE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar