Translate

måndag 5 oktober 2015

ORKA PLUGGA DEL 2


I filmen "förenkla skolarbetet med delmål" pratar de om att man ska sätta mindre mål, istället för att bara ha ett stort. Personen säger att det är som en trappa, och man kan inte hoppa upp hela vägen, utan måste ta ett trappsteg i taget. Om man har glosor kan man öva några ett tag och sen ta några till för att lära sig alla slutligen.
http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/05/forenkla-skolarbetet-med-maltrappan/

Jag har sett "Så planerar du din pluggtid". Där säger de att man ska planera sina pluggtid. Hon föreslår att man har ett schema där man kan skriva ner när man tränar och pluggar och sådant, då har man alltid tid till läxor och vet vad man ska göra. Dessutom börjar man inte dagen innan och känner sig överväldigad. Man blir också mer effektiv och kan glädja sig mer åt att vara "fri".
http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/05/sa-planerar-du-din-pluggtid/

 I filmen "Din skolgång kostar en miljon" sa mannen att det var väldigt dyrt att gå i skolan och att det kostade ungefär en miljon och cirka 100 000 per år. Han nämnde att i andra länder svälter familjer så att någon kan gå i skolan. Filmen sa att det var den dyraste gåvan man får och att den inte kan kastas bort med att inte bry sig om sin skolgång. Den försökte få en att känna sig som en otacksam person för att man inte ägnar sitt liv åt sin skolgång. 
http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/11/din-skolgang-kostar-en-miljon/

I "Jobbiga lärare kan vara bra lärare" säger kvinnan att det alltid kommer finnas personer man inte kommer överens med på arbetsplatser och dylikt och att det bara gäller att gilla läget. Hon säger att de kan vara de som bryr sig mest om dig och bara försöker pusha dig genom att tjata och kräva mycket så att du blir bättre.
http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/11/jobbiga-larare-kan-vara-bra-larare/

Jag såg "Bra pluggstrategier är viktigare än talang". Där sa han att begåvning och talang inte är det som avgör hur bra man blir, utan att strategi är det vikigaste. Han sa att plugga med talang är som att leta skatter utan en skattkarta. Även hur tid används och attityd är väldigt viktiga faktorer. Han nämnde att alla kan bli bra på att plugga effektivt.
http://bloggar.ur.se/orkaplugga/2015/02/11/bra-strategier-ar-viktigare-an-talang/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar